JET Mini & Junior Band: spelenderwijs muziek beleven

 

Wat?

Samen met vriendjes uit de muziekacademie deelnemen aan samenspelrepetities op een pedagogisch verantwoorde wijze. In groep je muziekinstrument beter leren kennen en beheersen als perfecte aansluiting op en aanvulling van de lessen instrument en samenspel. Kortom, spelenderwijs muziek in de praktijk beleven. Met plezier muziek beoefenen waardoor je blijvend gemotiveerd kan worden. Velen zeggen dat de jonge instrumentalistjes verrassend gemotiveerd zijn en bijgevolg goed scoren in de muzieklessen als ze deelnemen aan die samenspelrepetities. Tussendoor, in vakantieperiodes, worden er ook niet-muzikale ontspanningsactiviteiten gepland.

Wie?

Vanaf het eerste jaar instrument (L1) tot en met de hogere graad (H3). Er kan op elk niveau en op elke leeftijd ingestapt worden.

De jongste muzikanten (L1 tem L4) starten in de JET Mini Band. Een half uurtje per week repeteren ze in een kleine groep aan eenvoudige samenspelmuziek. Daarna kunnen ze aansluiten in de JET Junior Band (M1 tem H3) waar de muzikale uitdaging groter wordt.

Waarom niet enkele keren proberen om de typische sfeer te proeven? Stoppen is eenvoudiger dan starten! Begeleiding? De muzikale leiding is in handen van dirigent Gilles Demeurisse. Het geheel wordt administratief ondersteund en begeleid door de vzw Jeugdensemble Tielt.
 

Wanneer?

Tijdens het schooljaar, op vrijdagavond in het Buurthuis, Zwartegevelstraat, Tielt. De JET Mini Band repeteert van 18u15 tot 19u00 en de JET Junior Band sluit aan van 19u00 tot 20u00.

Op die manier vinden de kinderen een gepast evenwicht met hun andere naschoolse activiteiten en kunnen ze zich rustig muzikaal ontplooien. In ons samenspelorkest musiceren ze uitsluitend met leeftijdsgenoten. Enkele keren per jaar proberen we een concert te organiseren waar beide muziekgroepen kunnen optreden.

Welke instrumenten?

Alle blaasinstrumenten en slagwerk zijn welkom. Wij stellen ook diverse instrumenten ter beschikking aan dezelfde voorwaarden als de Muziekacademie. Met onze instrumenten mag je dus ook de lessen volgen in de academie of bij een andere muziekgroep spelen. Neem contact om u te informeren over de beschikbare instrumenten.

Wat als je bij een andere groep speelt?

Er zijn ook kinderen die reeds bij een andere muziekgroep spelen. De samenspel-ervaring die bij de JET Mini Band en de JET Junior Band opgedaan wordt, is ongetwijfeld een prima aanvulling op de andere muziekgroep waarvan ze reeds lid zijn. 

Kosten?

Gratis samenspelrepetities - gratis verzekering

Contact?

Machteld Ryckeboer:  machteld.ryckeboer@jettielt.be